Hvad er Live-rollespil?

Live-rollespil er en form for rollespil, hvor man klæder sig ud og bruger hele kroppen til at spille sin rolle og kæmper kampene fysisk i modsætning til bordrollespillet, hvor kampe typisk afgøres ved terningekast og rollens udseende og hvor dens handlinger forestilles i hovedet. Live-rollespil er således improviseret totalteater typisk uden andre tilskuere end rollespillerne selv.

Liverollespil kan bedst beskrives som en form for improvisationsteater, men uden publikum. I liverollespil skaber alle spillerne fortællingen sammen ved brug af rollespil, props og kostumer. De skaber sammen illusionen om en anden verden om end det er en magisk skole eller en slagmark, hvor to sider kæmper om rigets fremtid. Målet er ikke at vinde, men at udforske ens egen verdensforståelse og udvide sin horisont ved at på tage sig roller, som lever et andet liv en ens eget.

Under et live-rollespil opfører spillerne, som om de var i en fiktiv verden, de sammen har skabt. Hvis man for eksempel spiller en ork, så opfører man sig også mere “ork-agtigt”, man snakker måske lidt grovere eller måske er man lidt blodtørstig, men hvis man spiller en undertrykt slave, der er flygtet fra hus og hjem, så tager man måske nogle andre beslutninger, måske er man hadefuld overfor dem, der har taget en som slave eller måske er man gavmild, og hjælper de andre slaver. I et liverollespil er verden og rammerne ofte sat på forhånd, men indenfor den verden og de rammer kan man spille som man har lyst til.

I stedet for et manuskript, så skaber man fortællingen sammen med sine meddeltagere.

Hvor, hvornår og hvordan.

Rollespilslauget afholder Live-rollespil 4. lørdag i hver måned fra kl. 10.00 til kl. 16.00  på Stestrup fritidsgård.
Adresse: Stestrupvej 41, 4360 Kirke Eskilstrup.  
Vi mødes ved området bag skolen (indsæt billede) med ind-tjek fra kl 09.00-10.00
kl 16.00 slutter vi og afholder ud-tjek efterfølgende.

Priser:
Medlemmer af Rollespilslauget: Gratis
Ikke medlemmer: 50 kr. pr. gang.
Medlemskab 250 kr. årligt. – Giver gratis adgang til flere af foreningens aktiviteter.
Vi tilbyder institutions priser, så er du fra en Institution bedes i kontakte os pr telefon: +45 2229 2959

Vi spiller i verdenen Nirham som du kan læse meget mere om her (Link til Nirham bogen.)

Regelsættet som vil blive brugt til kampagnen her kan findes her (er i gang med at ren skrive)