Nuværende spildage og kampagner

Kampagne: Vejen til forståelse.
Hver anden onsdag, (ulige uger)
Klokken 16.00-18.00
Aldersgruppe 8-17 år.

Kontakt person: Cecilie / CC
Telefon: 5362 5007
Kampagnen slutter 21/6-2023

Beskrivelse:
En kampagne som tager udgangspunkt i hvordan man lærer at spiller bordrollespil som grundlæggende.

Kampagne: Lost Mine of Phandelver
Hver mandag
Klokken 18.00-20.00 inkl. fællespisning.
Aldersgruppe 13-150 år.

Kontakt person: Carsten Tune Petersen.
Telefon:

Beskrivelse:
En kampagne som foregår med systemet dnd 5Edition, og henvender sig til begynder eller øvede indenfor bordrollespil.  

Hvad er bordrollespil?

Bordrollespil er, som ordet antyder, et rollespil man som regel spiller rundt om et bord. Til et bordrollespil er det en gamemaster eller spilleder, der sætter settingen, og sammen med spillerne skaber de fortællingen.

Mere om Bordrollespil

også kaldet “Rundt om bordet”, “Pen and paper” eller “Tabletop”

Bordrollespil er en form for rollespil, der har fået sin betegnelse fordi det historisk har foregået omkring et bord. Traditionelt med en spilleder (eller Game Master) til at holde rede på historiens forløb, og et antal spillere til at rollespille historiens hovedpersoner. I nyere tid er imidlertid opstået adskillige formeksperimenter og varianter af bordrollespillet, så denne model ikke længere står alene, og funktionerne som spilleder og spiller bliver flydende.

Betegnelsen bordrollespil bruges til at skelne disciplinen fra liverollespil. Hvor sidstnævnte især har sit fokus på fysisk ageren og visuelle virkemidler omkring rollespillet, så har bordrollespillet især sit fokus på det talte ord. Selvom denne skelnen er væsentlig, hører det også med til det hele billede, at mange former for rollespil er hybridformer af de to grundformer.

En anden udbredt betegnelse for bordrollespil er det engelske pen and paper, der stadig er udbredt i det meget angloficerede sprogbrug blandt rollespillere. Denne betegnelse er opstået for at skelne bordrollespil fra computerrollespil. De seneste år er den engelske betegnelse tabletop også vundet frem, det bliver ofte forkortet TTRPG eller TRPG (tabletop role-playing game).

Når du spiller bordrollespil vil du enten lave, eller en få et karakter skema i hånden, og efterfølgende modtage instrukser hvordan du skal udfylde dette.
Dette skema er din karakter.
Bordrollespil bruger terninger til at finde ud af næsten alle resultater, nogen gange er det dig som hovedperson som skal slå med en terning og i andre tilfælde er det spillederen.

Et bordrollespil kan handle om mange ting, det kan være alt fra orker og elvere til en tragedie om vold i familien. Det giver deltagerne mulighed for at træde ind i roller, der lever i et fantastiske univers, hvor de har andre handlemuligheder end i virkeligheden og udfordre dem selv med håndtering af anderledes udfordringer. 

Bordrollespil kan foregå både som kontinuerlige aktiviteter, hvor man spiller i samme setting og med samme roller over flere gange, men det kan også være enkeltstående aktiviteter, som man kun spiller en gang. Man kan også spille bordrollespil med et preskrevet system såsom Pathfinder, Dungeons and Dragons og mange flere, men man kan også spille med et system, som man selv har fundet på, det er helt op til en selv.