Beboere: Angeler
Sprog: Angelisk
Indbygger i landet: ca 12 mil.
Religion: Religionerne Filius del, og Tyratro er de mest udbredte religioner i Angelia. Omkring 45% er landet
borgere er Filius del og 45% er Tyratro.
Beskrivelse af landets borgere: Moderne, civiliserede, belærende. Holder altid deres ord. Renlige.
Opfindelser/kendt for: Lommeur, Damesadel.
Import: Uld, hør, silke, Hårdttræ, krudt
Eksport: Fine tekstiler, ler, osv.
Venner: Svitjod-Thule (Svaergaards-pagten)
Fjender: Kastil
Allierede: Sijas

Kort om landet

Angelia er en rig nation, der de sidste 50 år har bygget de største bygninger i verden, og monumenter nogen lande kun kan drømme om. Angelia går meget op i uddannelse, og lige så vel dannelse.

I byen Shefton, vil man kunne finde landets største samling skoler, universiteter, biblioteker og lærepladser, man vil også finde steder der underviser i hvordan man bliver en gentleman, og lige så vel, hvordan man opfører sig som en dame. Hvis man vil studere, er det Shefton man rejser til, og det er ikke unormalt at man studerer i 10 år, før man vender hjem.

Det Anglianske folk kalder sig selv lærte, og dannede, og mener resten af verden skal følge deres eksempel, da de som de selv siger, er det mest civiliseret folkefærd i verden. Denne udtale har ikke gjort dem populære, og deres stræben efter magt og penge, har gjort at de ligger i krig med Kastil og Yamatho. Men Angelia frygter ikke for deres fremtid, da det jo er hulemænd de er oppe i mod, så mens Kastil og Yamatho vil slibe deres spyd, vil Angelia pudse deres pistoler og vente på sejren.

Selv om man skulle tro at krig mod to lande, var mere end rigeligt, så har Angelia også problemer på hjemmefronten. Stridighederne mellem de to religioner, Filius del, og tyratro er taget til, og fylder mere og mere i de politiske debatter. Landet er splittet og det kan mærkes.

Lande styre

Kongerige.
Konge Godfrey Leo Cunningham Briarwood.
Født 1581. Alder 40

Hellige dyr
Hellige dyr

Den tidligere konge Valdemar Ulrik Briarwood, udråbte i hans regeringstid, Pindsvinet til at være
et helligt dyr. Dens evne til at rulle sig sammen, og piggene langs kroppen, der gjorde den umulig
at angribe, gav ham en ide. Snarest blev der bygget rustninger med pigge langs armene, men lige så livsfarlige de var for fjenderne, lige så livsfarlige var de for manden der bar rustningen. Men selv om rustningen var et dødsdømt projekt, så opgav kong Valdemar aldrig, og inden hans regeringstid var ovre, havde det lykkes ham at lave op til flere rustninger, der blev afprøvet i krigen.

Pindsvin
Kendte og Eftersøgte Mennesker
Kendte mennesker:

Folk i hele Angelia strømmer til Ontbridge, for at møde doktor Jonathan Evans.
Det siges at han har helbredende kræfter, og at alle hans patienter, er kommet raske fra hans lægehus.
Det siges også at ud over at Jonathan er en utrolig dygtig læge, så er han også en meget nydelig og eftertragtet mand.


Eftersøgte:

Jim Hawkings er eftersøgt, han stjal et orlogsskib

National dyr
National dyr

Vandrådyret blev gjort til national dyr, grundet dens udsende. I modsætning til andre rådyr, har vandrådyret intet gevir, og lange synlige hjørnetænder i overkæben.
Dette bizarre væsen, fangende den tidligere dronning Helenas opmærksomhed. Hun mente at den følelse hun fik i kroppen, når hun så på rådyret, var den samme følelse hun fik i kroppen, når hun tænkte på sit fædreland Angelia.
Selv om Kongen ikke havde den samme følelse for rådyret, Lod han Helena udnævne den til nationaldyr, mens hun lå på sit dødsleje, dette var hans sidste gave til hans højtelskede dronning.
(Dronning Helena, farmor til Kong Godfrey Leo Cunningham Briarwood)

Vandrådyr
previous arrow
next arrow