Beboere: Thuler og Sviter
Sprog: Thulansk og Svitsk
Indbygger i landet: Ca. 1,7 mil. Sidst optalt 1600.
Religion: Religionerne Tyratro og Åndetro er de mest udbredte religioner i Thule. Omkring 60% af landets borgere er Tyratro og 37% er Åndetro.

Religionerne Filius dei og Tyratro, er de mest udbredte religioner i Svitjod. Omkring 43% af landets borgere er Filius dei og 52% er Tyratro.
Beskrivelse af landets borgere: Ærefulde, gammeldags, fremmedfjendske, fædrelandskære, løsnings orienterede, tvetungede, eftertænksomme
Opfindelser/kendt for: De Thulske og Svitske krigere er kendt for deres dygtighed og deres skibe, der trods deres ringe størrelse, er kendt som de hurtigste i Danubugten. Af denne grund er begge landes krigere, eftertragtede lejesoldater.
I både Thule og Svitjod, er de utroligt dygtige i brugen af dyr i landbruget, de har blandt andet opfundet en utrolig effektiv plov med hjul, som kan trækkes af kun et brugsdyr, enten hest, okse eller ko.
Import: hør tekstiler
Eksport: uld, svin, kartofler, kål, ravsmykker
Venner: Vexin
Fjender: Linoma
Allierede: Thule-Svitjod gennem Svaergaardspagten

Kort om landet

Svälja skoven der deler landene, strækker sig fra den østlige kyst til den vestlige, og har i århundreder været slagmark for krigene mellem Thule og Svitjod.
Mange liv er gået tabt i skoven, og legenden siger at hvileløse sjæle, hjemsøger Svälja skoven for at finde deres ubegravede kroppe. For år tilbage indgik Thule og Svitjod en ægteskabspagt, for at stoppe den tåbelige krig. Ud over at pagten betød at Harald den dristige af Thule, og Cornelia Thyra af Svitjod skulle giftes, betød det også at Thule med sit landbrug og fiskeri, og Svitjod med sin minedrift og skovbrug nu var ét land, én nation, under navnet Svaergaardspagten.
Dette var til glæde for det meste af landet, da landenes ressourcer kom til stor gavn for folket, men som alt andet, kunne det ikke gøre alle glade.

Det siges at de utilfredse borgere er i gang med et oprør, men ingen i kongehuset frygter for det, da nationen i sin helhed har fået det langt bedre efter sammenlægningen. Et par år efter ægteskabet kom prins Karl-hans d. IV til verden.
Der blev Harald og Cornelia enige om, at det var på tide at fjerne den skov der i så mange år havde været sted for uret, og blodsudgydelse, og i stedet bygge en prægtig borg, et hovedsæde, hvor deres søn kunne vokse op, og med tiden regere. På knap 11 år blev skoven delt i to, og en sø blev anlagt rundt omkring hovedsædet. Den delte skov går under navnene Øst og vest Svälja, og bliver i dag betragtet for at være et symbol på landets forandring.
Karl-hans d. IV, der med sine 11 år, blev konge over Svaergaardspagten, drog sammen med sine forældre, og præster, ud til skovene for at velsigne dem, og sende de hvileløse sjæle hjem.

Lande styre

Kongerige.
Konge Karl-hans IV
Født 1610. Alder 11

Hellige dyr
Hellige dyr

Uglen, den tyst flyvende nattefugl på jagt efter mus og med det ejendommeligt kloge ansigtsparti, som får den til at se blind ud, skønt den netop ser blændende godt om natten, har fået navn efter sin uhyggelige tuden: uh, uh. Så uhyggelig er denne tuden, at den i Thule/Svitjod sammenkædes med et varsel om snarlig død.

Uglen
Hellige dyr
Hellige dyr

Svalen, forbindes med forårets komme, håb, succes, nyt liv, frugtbarhed, familieliv, fødsel. Men varsler også regn og uvejrets komme. Svaler, der bygger rede i et hus, er et tegn for snarligt bryllup og mange børn.

Svaler
National dyr
National dyr

I Svaergaard er der en udbredt opfattelse af, at storken er en lykkefugl, for eksempel for den familie, på hvis hustag den har sin rede. Den er trofast, kærlig og familieorienteret. Den kædes sammen med foråret og gode varsler. I folketroen er den blevet et symbol på et barns komme, Det er storken, der bringer det nyfødte barn, altså bringer liv. Den siges at tilintetgøre slanger, og det er præcist derfor den er Svaergaards national dyr, da en stork siges at have reddet den nuværende Konge fra en slange i krybben. Den er også kædet sammen med frugtbarhedens vande. At den står tøvende på det ene ben, forbinder den med eftertænksomhed.

Storken
previous arrow
next arrow